Vil du arbeide med psykisk helse og rus? Denne studieretningen er en fordypning innen psykisk helse- og rusarbeid for deg som vil ta videreutdanning på høyere yrkesfaglig nivå. Passer både for deg som er nyutdannet eller har arbeidet i helsesektoren i flere år.
Hensikten er å utdanne reflekterte yrkesutøvere med høy yrkesetisk forståelse og kompetanse.
Studiested Kristiansund | Studieform Deltid |
Søknadsfrist 15 april | Oppnådd grad Fagskolegrad |
Studiepoeng 60 | Studieplasser 24 |
Studieperiode 2 år | Studieplan |
I løpet av studiet får du:
Studieretningen gjør deg i stand til å:
Som ferdig utdannet har du forståelsen for de etiske utfordringene og dilemmaene i bransjen og et faglig grunnlag for å begrunne egne valg faglig og etisk. Du kan utføre kartlegging og behandling av pasienter/brukere med psykiske lidelser og ruslidelser som ivaretar deres behov for omsorg, behandling og oppfølging. Du har også utviklet en etisk grunnholdning som ivaretar brukermedvirkning og samarbeid mellom pasient/bruker, pårørende og fagpersoner. Videre ser du behovet for meningsfylt aktivitet for mennesker med psykiske lidelser og ruslidelser. Til sist kan du bidra til kompetanseheving og tjenesteutvikling på arbeidsplassen med faglig kunnskap og relasjoner.
Du tar initiativ til- og organiserer tiltak i samarbeid med pasienter og brukere, deres pårørende, medarbeidere, andre yrkesgrupper, bruker- og pårørendeorganisasjoner og frivillige innenfor helse- og omsorgssektoren.
Etter fullført studie kan du arbeide innenfor psykisk helsearbeid og rusarbeid.
Nyttig informasjon om opptak og tidsfrister finner du her
For å søke på studiet kan du gå inn på Samordna opptak her
Her finner du liste med pensum og litteratur for studiet
Det generelle grunnlaget for opptak til fagskole er:
Som de aller fleste nettsteder bruker vi informasjonskapsler (cookies) for at du skal få en optimal brukeropplevelse. Vi kommer ikke til å lagre eller behandle opplysninger med mindre du gir samtykke til dette. Unntaket er nødvendige informasjonskapsler som sørger for grunnleggende funksjoner på nettsiden.
Vær oppmerksom på at blokkering av enkelte informasjons-kapsler kan påvirke hvilket innhold du ser på siden. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler i vår personvernerklæring.
Under kan du se hvilke informasjonskapsler (cookies) vi bruker og hvordan du administrerer dem:
Sikrer grunnleggende funksjoner, nettstedet vil ikke kunne fungere optimalt uten slike informasjonskapsler. Disse er derfor vurdert som nødvendige og lagres automatisk uten foregående samtykke.
Skal du benytte skjema på våre nettsider? Øvrige funksjoner på siden påvirkes ikke dersom du lar være å samtykke, men vil kunne gi mindre funksjonalitet ved utfylling og lagring av skjema. Informasjonen blir slettet fra nettleseren etter 90 dager.
Disse informasjonskapslene gir oss innsikt og forståelse av hvordan nettsiden vår brukes av besøkende. Vi bruker analyseverktøyet Google Analytics som blant annet kan fortelle oss hvor lenge en bruker oppholder seg på siden eller hvilken side man kommer fra. Informasjonen vi henter er anonymisert.
Ved å huke av for denne tillater du bruk av tredjeparts-informasjonskapsler, som gjør at vi kan tilpasse innhold basert på det som engasjerer deg mest. Disse hjelper oss å vise skreddersydd innhold som er relevant og engasjerende for deg, for eksempel i form av annonser eller reklamebanner.
Tredjepartsinformasjonskapsler settes av et annet nettsted enn det du besøker, for eksempel Facebook.