Lokaler og utstyr
Som student vil du oppleve en tidsmessig skole med moderne undervisningsrom og grupperom.
Skolen har et bredt spekter av moderne utstyr som brukes i undervisningen, blant annet maritim simulator, maskinverksted, 3D printer, elkraft- lab, automatiseringsteknikk- lab, VR og bygningssimulasjon.
Som student her på skolen vil du også kunne benytte kantine og bibliotek på NTNU.
Fagskolen Møre og Romsdal er godkjent i NOKUT etter gjeldende regler.
Åpningstider
Vårt studiested i Ålesund er normalt åpent fra mandag til fredag fra klokken 07:00 - 16:00. Fra 16:00 - 23:00 må det brukes adgangskort. Lørdag og søndag er det adgang kun med kort og kode 08:00 - 23:00.
Ved skolestart vil alle studentene få studentkort med personlig pinkode som kan brukes til ytterdørene. Dette kortet virker også som parkeringskort. Åpningstidene vil kunne variere, se Teams FMR-Studenter for informasjon.
Biblioteket
Vi har bibliotek sammen med NTNU Ålesund.
I biblioteket kan du:
- Aktivt søke etter tilleggsinformasjon til forskjellig læringsarbeid, enten du arbeider med foredrag, gruppe- eller individuelle oppgaver, stiler eller prosjektarbeid
- Slå opp i leksika, ordbøker, atlas med mer
- Søke i diverse databaser via internett
- Lese aviser og tidsskrifter
- Arbeide med oppgaver på PC eller gjøre lekser
- Låne bøker med mer hjem (utlån i skranken)
Biblioteket skal være et aktivt lærested i skoletiden.
Har du problemer med å finne den informasjonen du søker, så kan du spørre etter hjelp på biblioteket.
Biblioteket sin nettside (NTNU Ålesund)
Ålesund som studentby
Ålesund er en vakker kystby omringet av fjell, fjord og hav. Fagskolen ligger syv minutter med bil fra Ålesund sentrum, og det går bussruter forbi hvert tiende minutt.
Aktiviteter
Byen byr på fantastiske muligheter for friluftsliv, med nærheten til naturen og de berømte Sunnmørsalpene. Midt i byen kan man gå 418 trappetrinn opp til Aksla, og få fantastisk utsikt over byen. Tre kilometer fra Ålesund sentrum finner man Atlanterhavsparken, et stort akvarium som representerer hele den norske kysten. Det er også kort vei til Moa, et område med svømmehall, kino og kjøpesenter. I sentrum er det mange gode restauranter, små nisjebutikker, flere kjøpesentre og handlegater.
Kulturliv
Byen har et bredt spekter av kulturaktiviteter og en rik kysthistorie. I tillegg har byen museum, kulturhus, teater og byscene.
Slik kommer du deg til Ålesund
Ålesund har gode reisemuligheter til blant annet Molde, Volda, Kristiansund og Trondheim. Det er gode bussforbindelser til Oslo og mange andre steder. Fra flyplassen Vigra er det flyvninger til de fleste store byer i Norge, og skolen er derfor lett tilgjengelig for studenter som reiser fra andre deler av landet. Det er også mulig å reise med Hurtigruta til og fra Ålesund.
Studiekvalitet ved studiested Ålesund
Mål for kvalitetsarbeidet
Det overordnede målet for kvalitet i utdanningen ved Fagskolen Møre og Romsdal studiested Ålesund er at studentene skal opparbeide kunnskap og ferdigheter som holder høyt faglig nivå og som er relevant for arbeidslivet. For å nå dette målet legger fagskolen til rette for studentenes læring, og fagskolen ønsker en praksis som motiverer til innsats.
Målet med kvalitetsarbeidet ved skolen er å identifisere og rette opp sviktende kvalitet og videreutvikle kvaliteten systematisk. Arbeidet med kvaliteten er kunnskapsbasert og skal preges av åpenhet, samhandling, utvikling og forbedring, alt gjennom god og tydelig kommunikasjon.
Forankring av kvalitetsarbeidet
Fagskolen sitt kvalitetsarbeid er forankret i fagskolens ledelse og fagskolestyret i Møre og Romsdal fylke. Fagskolen involverer ansatte og studenter i kvalitetsarbeidet. Kvaliteten i utdanningene i Ålesund er fundamentert i gjeldende lover og forskrifter. Systemet for kvalitetssikring er fagskolen sitt verktøy for å gjennomføre kvalitetsarbeidet og bidra til at skolen driver et godt og systematisk utviklings- og forbedringsarbeid av utdanningene.
Kontinuerlig arbeid
Arbeidet med kvalitet i utdanningene drives kontinuerlig, og ledelsen har ansvaret for arbeidet. Skolen har fastsatt kvantitative og kvalitative mål for utdanningen og henter inn relevante data og informasjon for å måle status i arbeidet. Informasjonen deles med ansatte og studenter som også involveres i analyse og kommer med forslag til tiltak for forbedring. Samhandling om arbeidet foregår i skolens ulike fora. Ledelsen ved skolen gjør en overordnet faglig analyse av data, informasjon og funn opp mot mål for utdanningen, samt evaluerer forbedringstiltak. Ledelsens vurdering oppsummeres i årsrapporten til fagskolestyret. Ledelsen ved skolen jobber aktivt for å iverksette og gjennomføre tiltak til forbedringer gjennom involvering av ansatte og studenter.
Resultater i årsrapport
Årsrapporten er skolens årlige rapportering til fagskolestyret om status for kvalitetsarbeidet. Årsrapporten inneholder en presentasjon av resultater i kvalitetsarbeidet med en analyse av igangsatte tiltak. Årsrapporten kommer også med forslag til hvordan kvaliteten kan utvikles ytterligere basert på funn. Slik er kvalitetsarbeidet i fagskolen systematisk og kontinuerlig.
Fagskolen skal ha en kultur for forbedring, utvikling og medvirkning der ledelse, ansatte og studenter kjenner eierskap til arbeidet. Ledelse, lærere og studenter skal vite hvilke oppgaver og hvilket ansvar de selv har i kvalitetsarbeidet og hvem de skal kontakte ved innspill. Alle skal informeres, aktivt involveres og alle skal bidra i arbeidet.
Elektronisk kvalitetssikring
Fagskolen har et elektronisk system for kvalitetssikring som består blant annet av informasjon om viktige styringsdokumenter, beskrivelse av rutiner (prosedyrer), beskrivelse av prosesser, system for å melde avvik og system for å komme med forbedringsforslag. Alle ansatte, tillitsvalgte studenter og varatillitsvalgte studenter har tilgang til kvalitetssikringssystemet.
Oversikt over studier på Fagskolen i Møre og Romsdal