Vil du arbeide med store bygg, veier, vannsystemer og mer? Studiet Anlegg er fordypning i anleggsfokusert byggfag. Hensikten er å utdanne fagpersoner med holdninger, kompetanse og yrkesetikk og gi den kunnskapen og den kvaliteten som kreves for å møte morgendagens utfordringer og behov.
Studiested Ålesund | Studieform Heltid |
Søknadsfrist 20 april | Oppnådd grad Høyere fagskolegrad |
Studiepoeng 120 | Studieplasser 28 |
Studieperiode 2 år |
Studieretningen gir deg dypere opplæring i:
Studieretningen gjør deg i stand til å gjøre rede for løsninger på bygningskonstruksjoner, veg og vann og avløp. Du kan administrere et anleggs- og vedlikeholdsprosjekt, vurdere bedriftens økonomiske situasjon og diverse utfordringer, innhente relevant kunnskap og informasjon for prosjekter og kartlegge en situasjon, som for eksempel en tilstandsanalyse på et anlegg.
Med dette studiet er du kvalifisert for tekniske oppgaver og lederstillinger innen anleggs- og prosjektledelse, teknisk saksbehandling og undervisning.
Nyttig informasjon om opptak og tidsfrister finner du her
For å søke på studiet kan du gå inn på Samordna opptak her.
På generelt grunnlag er opptakskravet for denne studieretningen:
Fagskolen i Møre og Romsdal gjennomfører realkompetansevurdering i tråd med NOKUT-forskriften §5 og retningslinjer fra Kompetanse Norge.
Søkere som ikke oppfyller de formelle kravene til opptak, kan bli tatt inn som studenter på grunnlag av realkompetanse. Denne kompetansen oppnås gjennom utdanning, praktisk yrkeserfaring, deltakelse i organisasjoner med mer.
Søkeren må dokumenteres relevante kvalifikasjoner på nivå fire i nasjonalt kvalifikasjonsrammeverk for livslang læring (NKR). Dette kan for eksempel være realkompetanse i felles allmenne fag tilsvarende læreplanene i VG1 og kurs i 1/VG2 i yrkesfaglige programområde. Praksis må dokumenteres, være relevant for den fagretningen det søkes opptak til og være på minst fem år.
Fagansvarlige vurderer realkompetansen med utgangspunkt i praksis, kvalifikasjoner på nivå fire i NKR og læringsutbyttebeskrivelser.
For mer informasjon, ta kontakt med fagskolen.